Döğmeç nasıl yapılır?
Küçük doğranmış peynir, çoban ve küçük doğranmış domates, ince doğranmış yeşil biber, soğan, domates salçası, biber, tarçın karıştırılarak karıştırılır. Ekmekler yumuşak olduğunda, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve yeşil nane avuç içi eklenerek karıştırılır.
Dövmeç nerenin yemeğidir?
Dövme (Adıyaman Bölgesi) – Lezzetli Tarifler.11 Mayıs 2017Dövmeç (Adıyaman Bölgesi) – Tarifler için Lezzetli Tarifler ›…
Ekmek dövmeç nasıl yapılır?
Kesdiğiniz bayat ekmekleri yerleştirin ve ekmek yağı alana kadar karıştırın. Bir kasede yumurta, tuz ve karabiber çırpın. Sonra bu karışımı yağlı ekmeğin üzerine dökün. Kahvaltı kurumu hazırdı.
Dövmeç tatlısı nedir?
Lök (dövme) tatlı (Sultan tatlısı) bir tür tatlıdır. Leök tatlısı, ceviz karışımının karışımını, zemin kurutulmuş beyaz bir dutla macun consine’ye ulaşıncaya kadar yenerek üretilir.
Dorak nasıl yapılır?
Soğan, tencerenin altında dörde kesilir. Ekstrakte tohumlu üç biber eklenir. Nane, doğranmış domates, tuz, yağ, domates salçası eklenir. Kapak kapalı ve sakin bir şekilde (yemek pişirdikten sonra yoğurtla hizmet edebilirsiniz.
Dövmeç yanına ne gider?
Dövme buğday çorbası, dövme buğday çorbası, Hafu pirinci, yumurta kulakları ve soğuk baklava ile ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız, çok güzel bir menü. -Recipes Tarifler ›Menü› Dovme-Bugday-Corbasiyemek Tarifler ›Menü› Dovme-Bugday-Corbasi