İçeriğe geç

Manisa Nasıl Yazılır

Manisalı nasıl yazılır TDK?

MANİSALI KELİMESİNİN ANLAMI Manisa ilinden biri anlamına gelir. Bu kelime genellikle manisa’dan türetilen manisalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konyalı olmalıdır.

Ankaram nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Ankaram olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Benim Ankaram” olmalıdır.

Mersin ilinin nasıl yazılır?

MERSİN KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla mersin olarak yazılır.

Manisa hangi ile?

Manisa, Ege Bölgesi’nde Manisa ilinin merkez şehridir. 2012 yılında 6360 sayılı kanunla büyükşehir olmuştur.

Manisa nasıl yazılıyor?

Bu kelime sıklıkla Manisa olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Manisa şeklinde olmalıdır.

Uşaklı nasıl yazılır TDK?

UŞAKLI KELİMESİNİN ANLAMI: Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla uşaklı, Uşak’lı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Uşaklı olmalıdır.

Kütahyam nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla kütahya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahya olmalıdır.

Ankaralıyım nasıl yazılır TDK?

Diğer yazım biçimleri yanlış kabul edilir. Doğru cümlede kullanın: Ankara’dan geliyorum, Ankara’da doğdum ve büyüdüm.

Müdür bey nasıl yazılır?

Yöneticilere ünvanları ile (Bay Müdür, Sayın Müdür) hitap edilir.

Balıkesir ili nasıl yazılır?

Nehir, Ege, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb. Sayfa 13 Büyük harf kullanılan yerler • Belirli bir ismin içinde yer almayan ancak bir cümle oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: • Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Aksakal Kasabası, Kınık Köyü vb.

İçelin adı neden değişti?

1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında Mersin İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur. XII. 19. yüzyılda Türkler Göksu Nehri’nin iki yakasındaki bölgeye “İÇEL” demişlerdir.

Ağrı Dağı nasıl yazılır?

“Coğrafi adlar” tamlama halinde olup bileşik veya formül niteliğinde değilse büyük harflerle yazılır: Ağrı Dağı, Belgrad Ormanı, Tuz Gölü, Konya Ovası vb.

Manisa’nın eski adı nedir?

Manisa İli; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Saruhan Sancağı olarak idari yapıya katılmış olup 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla Saruhan İli olarak kurulmuştur. Daha sonra ismi 1927 yılında değiştirilerek Manisa adını almıştır.

Turgutlu nereye bağlıdır?

Manisa iline bağlı Turgutlu ilçesi; doğusunda Ahmetli, güneyinde Ödemiş ve Bayındır, kuzeyinde Akhisar, batısında İzmir ve Manisa illeri ile komşu olup, ilçe merkezinin güneyinden E-23 (İzmir-Ankara) karayolu, kuzeyinden ise İzmir-Uşak – Afyon demiryolu geçmektedir.

Manisa Yunusemre hangi ilçeye bağlıdır?

İdari Yapı İlçe, 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Manisa merkez ilçesinin iki ilçeye bölünmesiyle oluşturulmuştur.

Muğlalı nasıl yazılır?

Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.

Denizlili nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Denizlili, denizlili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Denizlili olmalıdır.

Karşıyakalı nasıl yazılır?

İzmir ilinin ilçelerinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Karşıka, Karşıyaka şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Karşıyaka olmalıdır.

Mersinlinin nasıl yazılır?

MERSİNLİ KELİMESİNİN ANLAMI Mersin ilinden biri. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime genellikle mersinli, mersinli olarak yanlış yazılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ucuz Escort